Kılıçdaroğlu: CHP kurumsal kimliğiyle sokak protestolarında yoktur ve destek olmamaktadır

Referandum sonuçlarına karşı Batı ve Atlantik'ten gelen sokak çağrılarına destek veren Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kurum olarak eylemlerde olmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu "CHP kurumsal kimliğiyle sokak protestolarında yoktur ve destek olmamaktadır." dedi.

Referandum sonrası başlayan sokak eylemlerine açık destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kurum olarak eylemlere destek olmadığını belirtti.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Maç bitti, kabul edin", ve Başbakan Binali Yıldırım’ın "İstedikleri yere gidebilirler, vakit israfıdır" açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu "Amaç CHP’yi hak aramaktan vaz geçirmeye çalışmak. Ama biz hak arayışından vaz geçmeyeceğiz." dedi.

CHP’nin sokak protestoları konusundaki tutumuna da değinen Kılıçdaroğlu "İnsanların YSK’nın bu haksız kararını protesto etmeye hakkı var. Bunun için sokakta protesto yapanlar da olabilir ama bir tek koşulla: Barışçıl protesto koşuluyla, silah, saldırı olmadan, şiddete kapalı olması koşuluyla." ifadelerini kullandı.

Sokak eylemlerinin içinde CHP üyelerinin de olabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Ama kurum olarak, parti olarak CHP yoktur. CHP kurumsal kimliğiyle sokak protestolarında yoktur ve destek olmamaktadır. Siyaseti ve hak arayışını parlamenter demokrasi zemininde sürdürüyoruz." dedi.

Öte yandan CHP, Meclis görüşülmesi planlanan uyum yasalarına karşı alternatif arıyor. Partide 4 seçenek üzerinde duruluyor. Uyum yasalarının Meclis'te görüşüldüğü sırada "boykot", milletvekillerinin genel kurulda "sert muhalefeti" çalışmalarına katılarak "önerge sunma" veya "sine-i millete dönme" masadaki seçenekler arasında.

ulusalkanal.com.tr

chp kılıçdaroğlu