MGK toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında saat 14.00’te Çankaya Köşkü’nde toplanacak. Açılım sürecinde gelinen nokta ve Suriye kaynaklı gelişmeler gelişmeler Kurul'un gündeminde olacak.

MGK toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu saat 14.00'te Çankaya Köşkü'nde toplanacak.Toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlık edecek. Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Açılım Paketi MGK'da ele alınacak. Sürecin devam etmesi için alınacak tedbirlerin görüşülmesi bekleniyor.

Suriye ve Irak başlıkları ağırlıklı olmak üzere dış politka gündemleri de MGK'da görüşülecek. Özellikle Türkiye-Suriye sınırındaki son gelişmeler toplantının önemli gündem maddeleri arasında olacak. Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ihtiyaçları ve yapılması gerekenler değerlendirilecek.

Ayrıca son dönemde Irak Merkezi hükümetiyle yeniden başlayan diplomasi trafiği ve Mısır'daki gelişmeler MGK'da ele alınacak.

Öte yandan Amerika ve NATO'yla gerilime neden olan Çin'den füze savunma sistemi alınması konusu da Kurul'un görüşeceği kritik başlıklardan. Konuyla iligli Başbakan Erdoğan geri adım sinyali vermiş, Kosava ziyareti dönüşü "başka teklifler olursa inceleriz" demişti.

suriye abd erdoğan çin nato Gül MGK açılım füze