AKP, kendi tabanında 'hayır' diyecek kişilerin referandumu boykot etmesini istiyor

Referandum anketlerinden tedirgin olan AKP, tabanında ikna edemediği “Hayır”cıların sandığa gitmemesini isteyecek. AKP yönetimi özellikle 7 Haziran’da oy vermeyip 1 Kasım’da oy veren yaklaşık yüzde 9 oydan ciddi bir tedirginlik duyuyor. Bu oyların referandumda “Hayır"a dönüşeceğini düşünen AKP, seçmenin önüne Boykot kararını götürüyor.

AKP, kendi tabanında 'hayır' diyecek kişilerin referandumu boykot etmesini istiyor

Referandum için Nisan ayına işaret edilirken AKP’nin önüne gelen anketler iktidar partisinde telaş yaratıyor.

AKP tabanı içinde halk oylamasını etkileyecek düzeyde “Hayırcı” olması yöneticileri yeni arayışlara itti.

Parti yönetimi özellikle 7 Haziran’da oy vermeyip 1 Kasım’da oy veren yaklaşık yüzde 9 oydan ciddi bir tedirginlik duyuyor.

Aydınlık’ın AKP yönetimine yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre “Hayırcı” ların sandığa gitmemesi, yani Boykot kararı alması istenecek.

Aydınlık gazetesine bilgi veren AKP’liler seçmenlerin sandığa gitmediği takdirde sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

"HAYIRCILARA BOYKOT ÖNERİSİ

İdeolojik olarak AKP’li olmayıp AKP’ye oy veren seçmende de kaygılar var. Bunları ikna etmeye çalışacağız. Bir öneri de bu seçmenlerin sandığa gitmemelerinin sağlanması. Bu konuda çalışma yapan partililer var. AKP’ye oy verdiğini ancak halk oylamasında vermeyeceğini söyleyenlere bu öneri götürülüyor. Bu seçmenler sandığa gitmezse sıkıntı olmaz."

AKP’yi tedirgin eden bir konu da “Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kurulan bir tuzak” propagandası. Aydınlık’ın haberine göre bazı AKP’liler bu tuzaktan kurtulmak için “Hayır” oyu verilmesini istiyor. Bu kampanyanın parti içinde taraftar bulduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP anayasa referandum