Selahattin Demirtaş: PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’yı terör örgütü olarak görmediklerini söyledi. PKK’nın devlet terörüne karşı ortaya çıkmış bir örgütü olduğunu iddia eden Demirtaş, PKK’nın sadece sivillere yönelik eylemlerini tasvip etmediklerini belirtti.

Selahattin Demirtaş: PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine şaşırtmadı. PKK’nın terör örgütü olmadığını söyledi.

Demirtaş, asıl Kürt halkının yüz yıldır devlet terörüne maruz kaldığını, PKK'nın bu yüzden ortaya çıkan bir şiddet örgütü olduğunu öne sürdü.

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine röportaj veren HDP Eş Genel Başkanı, “HDP için PKK’ya ve şiddete mesafe koymak neden bu kadar zor?” sorusuna “PKK’yı devletin tanımladığı gibi tanımlamak zorunda değiliz” yanıtını verdi.

Selahattin Demirtaş, PKK’nın terör örgütü olmadığını iddia etti. PKK’nın sadece sivillere yönelik eylemlerini terör eylemi olarak gördüklerini söyledi.

Suriye konusunda da değinen Demirtaş, ülkenin kuzeyinde oluşturulan kantonların Türkiye için uygun olmadığını kaydetti. Türkiye’nin de bölgesel yönetimlere ayrılmasını gerektiğini savundu.

Yeni bir PKK açılımından umutsuz olduğunu belirten Demirtaş, taraflar arasına arabulucu gerekli ifadesini kullandı. Dış ülkeleri göreve çağırdı.

Selahattin Demirtaş ayrıca, silah bırakması için PKK’yı sadece Öcalan’ın ikna edebileceğini iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

pkk terör örgütü demirtaş