12 banka borçları öteliyor

Bankalar, koronavirüs salgınının ekonomideki olumsuz etkilerinin önlenmesi için destek paketlerini devreye soktu. Kamu bankalarının borçların ötelenmesini açıklamasının ardından toplamda 12 banka, hem bireysel hem de ticari müşterilerin borçlarını öteleyecek ve ek limit sağlayacak.

12 banka borçları öteliyor

Ek limit sağlanacak, borçlar ötelenecek…

Ziraat, Vakıf ve Halk Bankasının ardından 12 banka, Türkiye ekonomisinin koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmemesi için destek paketlerini devreye aldı.

Bankaların açıkladığı destek paketlerinde, 31 Mart itibariyle dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin ödemeleri ötelenecek. Kredilerini ödemekte zorlanan vatandaşların 6 aya kadar ödemelerinin ertelenmesi ve vadeli ödeme seçenekleri mümkün olacak.

Ziraat Bankası, firmaların mevcut istihdamını azaltmamak şartıyla personel maaşlarını ödeyebilmeleri için, 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı verilmesini kararlaştırdı.

Pakette, ihtiyaçların karşılanabilmesi için kredi kartı limitlerinin arttırılması da bulunuyor.

Bir diğer kamu bankası Vakıf Bank ise, bireysel kredi müşterilerinin taksit ve kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebileceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın özel bankalar için yaptığı destek çağrısı karşılık buldu. Toplamda 12 banka çeşitli zaman dilimlerdeki borçlar için erteleme ve esnek ödeme modellerini hayata geçirmiş oldu.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi kamu bankalarının yanı sıra İş Bankası, Finansbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti ve DenizBank borç erteleme seferberliğine katılım gösterdi.

Halk Bank, esnaflara yönelik destek paketiyle, ayrım yapmaksızın tüm esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği verecek.

Ayrıca, dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar hiçbir müşteriden ücret alınmayacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs