Ömer Özerturgut mezarı başında anıldı

Son 50 yılın Türkiye Devrimci Hareketinin önderlerindendi... Aydınlıkçıydı... Yüreği emekçilerle çarpıyordu... Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin kurucularındandı... Ömer Özerturgut aramızdan ayrılalı üç yıl oldu. Ailesi ve arkadaşları, Almanya'nın Köln şehrinde Özerturgut anısına anma töreni düzenledi.

Haber: Mehmet Özaydın

TİKP’nin kurucularından Ömer Özerturgut, ailesi ve arkadaşları tarafından ölümünün 3. yılında Almanya’nın Köln şehrindeki mezarı başında anıldı. Anma Törenine oğulları Cafer ve Emek, yakın arkadaşları katıldılar.

“FİKİRLERİNİ VE HAYAT TARZINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Anma töreninde konuşma yapan, yakın arkadaşlarındanİlhami Salur yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ömer Özerturgut’un aramızdan ayrılışının 3.yılında onu özlem ve hasretle anıyoruz. Onun yokluğunu hasretini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Çocukları Cafer ve Emek’de aramızdalar. Seni ebediyete uğurladıtan sonra, anıların mücadelemize örnek olacaktır.Senin öğrettiğin fikirlerini ve hayat tarzını yaşatmaya devam edeceğiz.”

“HAYATINI ÜLKESİNİN BAĞIMSIZLIĞINA ADAYANBİR MÜCADELE ADAMIYDI”

Ömer Özerturgut’un mücadele arkadaşlarından Mustafa Erdoğan;“ Ömer Özerturgut, Halkının menfaatleriniher şeyin ötesinde tutan; kendisini, ülkesinin bağımsızlığı için adayarak hayatını hiçe sayan bir mücadele adamıydı. Frankfurt’ta yaşarken çalışma masasının arkasında bir Avrupa haritası yer alıyordu. Partililerin evlerine ziyaretler yapar, hiçbir ziyarete eli boş gitmezdi. Çiçek bulabiliyorsa çiçek, bulamıyorsa yapraklarla bezenmiş yeşil bir dal bulur öyle giderdi. Kendisini saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ömer özerturgut