Cemaatte işçi kıyımı

Zaman Gazetesi'nde yönetim değişikliği işçi kıyımını beraberinde getirdi. Gölge CIA Stratfor'da "TR304"le kodlanan Abdülhamit Bilici'nin Genel Yayın Yönetmenliğine getirildiği gazetede bir anda 130 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların süreceği belirtiliyor.

Cemaatte işçi kıyımı

F Tipi örgütün basın organlarında işçi kıyımına başlandı.

Örgütün lideri Fethullah Gülen'in tiraj düşüklüğü gerekçesiyle sert tepki gösterdiği Ekrem Dumanlı, 14 yıldır sürdürdüğü Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden sağlık sorunu gerekçesi ile istifa etti.

Oda TV'nin haberine göre Dumanlı'nın yerine gölge CIA olarak bilinen Stratfor'da "TR304" olarak kodlanan Abdullahamit Bilici getirildi.

Zaman Gazetesi'ndeki tek değişiklik bu olmadı. Gazete genel merkezinde 30, bölgelerde ise 100'e yakın personel işten çıkartıldı.

Zaman Gazetesi'nin işten çıkarmaya önce halkla ilişkiler personelinden başladığı, insan kaynaklarının aldıkları emir doğrultusunda personeli istifaya zorlayarak, personelin kendi isteği ile işten ayrıldığı imajını vermeye çalıştıkları belirtildi.

Maddi darboğaza giren gazete'deki işten çıkarmaların süreceği belirtiliyor. Yakın zamanda muhabirlerin çoğunun yine istifa yöntemi ile işten atılacağı iddia ediliyor. Cemaat medyasına bağlı Aksiyon Dergisi'nin Ankara'daki temsilciliğinde de sadece iki kişi kaldı.

Türkiye'nin en çok satan gazetesi olduğu öne sürülen Zaman'ın 600 bin dolayında nüshasının okunmadan yumurta kartonu yapılmak için hurdacıya satıldığı ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr