Klasik müziğin “Rock Star”ları sahnede

İş Sanat, sezonun klasik konserler serisine adını kızıl saçlı besteci Antonio Vivaldi'den alan Red Priest ile devam ediyor.

Dünya üzerinde Rolling Stones, The Marx Brothers ve Spike Jones gibi efsanevi müzisyenlerle kıyaslanan tek klasik müzik topluluğu olan Red Priest Barok’un Kırmızı Ateşi projesiyle İş Sanat’ta klasik müzik tutkunlarıyla bir araya geliyor.

Red Priest müzik eleştirmenleri tarafından "hayalperest ve yenilikçi", "büsbütün deli ve olağanüstü bir hayal gücüne sahip", "vahşi ve son derece yaratıcı" olarak tarif ediliyor.

Sıra dışı bir akustiğe sahip olan dörtlü 1997 yılında kuruldu. Adını Vivaldi’den alan ve bugüne kadar Hong Kong Arts Festival, Moscow December Nights Festival, Prague Festival gibi özel projelerde yer alan Red Priest, 2008 yılında kendi adını taşıyan plak şirketinin de kurucusu olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en prestijli salonlarında verdiği konserlerin tüm biletleri tükenen bu olağanüstü dörtlü kalıpları yıkan duruşu ve erken dönem müziğine getirdiği rock-oda müziği konseri yaklaşımıyla farklı bir klasik müzik deneyimi yaşatmak için 12 Aralık’ta İş Sanat’ta performans sergileyecek. Topluluk, Bach, Teleman ve Handel gibi birçok önemli Barok bestecinin eserlerinin yanı sıra Vivaldi’nin Dört Mevsim Konçertoları’nı da kendi tarzıyla yorumlayacak.

ulusalkanal.com.tr

konser klasik müzik seri müzisyen