Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı

Erdoğan şunları söyledi:

Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık ki 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'ye gidişiniz Erdoğan'ı güçlendirir' gibi reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.

Türkiye 15 Temmuz akşamı tarihinin en alçak saldırısına maruz kalmıştır. Her darbe, her darbe girişimi kötüdür ama 15 Temmuz doğrudan millete saldırılması nedeniyle çok daha ködür. Saldırıya hedef olan 4 bölge var bunlardan 2 si emniyet müdürlüğümüz bir tanesi Meclis diğeri'de Cumhurbaşkanlığı'dır. TBMM bombalandı ve ateş altına alındı. Buralar doğrudan milletin oyları ile başa gelenlerin kullandığı mekanlardır.

"ŞUANA KADAR BATIDAN GELEN HİÇBİR TEMSİLCİ YOK"

Dünya ağırlıklı olarak demokratik yapılarla yönetilen rejimler içindedir. Demokrasiler iftihar edilen rejimlerdir. Batı ülkelerinin tamamı demokratik parlamenter rejimlerdir. Sadece Fransa’nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak diğer hepsi parlementer sistemlerdir. Şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir gibi reklamlar yapıyorlar. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 50 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.

HANGİ VİCDAN KENDİ VATANDAŞLARINI BOMBALAR!

Bu darbe hareketini yapanlar bu insanlara bpmbalar yağdırırken acaba hangi düşünce ile bunu yaptılar. Hangi vican kalkıp da kendi halkına uçaktan bombalar yağdırarak böyle bir vahşeti işletebilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içinde çok farklı bir darbe girişimini yaşadı. Dün gece hastanelerdeki gazilerimizi aradık. Bir tanesi tankların paletleri altına atlayarak iki tankın altından kurtulan ve bir kolundan yaralanan bir gencimiz. telefonda konuşurken sanki ona hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor. Bu inanç bu azim oldukça bu millete darbeler hiçbir şey yapamayacaktır. Bir tane albayımla konuşuyorum. O da 7 mermi isbet etmiş. Ona bakıyorum hala bizi düşünüyor. Aman Cumhurbaşkanım dikkatli olun diyerek bizi düşünüyor.

"BİR BAYAN KARDEŞİMİZİN BAŞI KOPARAK ORANIN ÇATISINDA BULUNDU"

Türkiye’nin nereden nereye geldiği, küresel sermayeye yönelik attığı adımlar ortada. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz, en iyi sizler yaşadınız bunu Türkiye’de. Türkiye’nin ekonomide en güvenilir ülkelerden biri olduğunu sizler yaşadınız. Bize karşı yapılan bu darbe girişiminin arkasında Türkiye’nin bu yükselişini hazmedemeyen güçler olduğunu söylemek lazım. Bu olay sadece içeride planlanan bir olay değildir. İçeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir. Bir şeyi hesap edemediler. Bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceklerini akıl edemediler. Burayı bombaladıkları zaman 5 şehidimiz var.

MİLLETİMİZLE NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZDIR

Bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır. Bunu gördük bunu yaşadık. Bundan önce de Türkiye silahlı terör örgütlerinin saldırılarına hep maruz kaln bir ülkeydi. Ülkemizie karşı adeta bir savaş yürütüldü bugün de yine bunu yaşıyoruz.

ALMANYA'YA 4 BİN DOSYA VERDİM

Bu istisnalar dışında biz hassasiyetlerimizi gösteririsek. Almanya'ya 4 bin dosya verdim. Teröristlerle derneklerle ilgili dosya verdim ve bunların hiçbiri bize geri dönmedi ama haftasonu düzenlenen miting de benim o mitinge bağlanmamı hazmedemediler. Alman mahkemeleri çok hızlı bir şekilde karar aldılar ve benim konuşmamı yayınlamamak için karar aldı. terör için karar vermesi çok uzun zamanlar alan Alman mahkemeleri konu biz olunca 2 saatte karar alabiliyor. İş adamımızın Özdemir Sabancı'nın katili belli ve elini kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyor. Eğer yürekli olmazsak dünyada tüm ülkelerde daha çok can yanar. Bugün bize olandarbe hareketi diğer ülkelerde de uygulama alanının kendinde bulur.

"TİB'İ KAPATACAĞIZ"

Bu örgütün faaliyetlerine karşı güçlü istihbarat teşkilatı kurmamız şart. TİB'i kapatacağız

ulusalkanal.com.tr