‘Gericilik, kadınlarımız üzerinden topluma şiddeti pompalamaktadır’

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Eskişehir Şube Başkanı Binnur Uzun, kadına şiddete yönelik bir açıklama yaptı.

‘Gericilik, kadınlarımız üzerinden topluma şiddeti pompalamaktadır’

Gizemgül Yavuz/Eskişehir

Açıklamasında, kadına yönelik olan şiddetin aslında bütün topluma karşı şiddet ve ölümü pompalamak olduğu vurgusunu yapan Uzun, “Kadına karşı şiddet, kadın cinayetleri toplumun yarası haline gelmiş, acil müdahaleyi beklemektedir. Yara hepimiz için öldürücü bir noktaya varmıştır” dedi.

“Kadının sadakatsizliği öldürülmesine gerekçe olamaz, ölmüş ve kendini savunamayacak birinin arkasından bu iddianın konuşulmasına izin verilemez. Sadakatsizlik, boşanma ve tazminat sebebidir. Bu iddianın tahrik indirimine konu yapılması kadının mal olarak görülmesidir, gericiliktir” ifadelerini kullandı.

Uzun sözlerini şu şekilde tamamladı: “ Gericiliğin belki kırk yıldı8r toplumumuzun geleceğe bakan yüzüne, çağın değer ve gereklerine, hatta kadim Türk töre ve geleneğine verdiği zararlar elbette bir yasa ile düzelecek değildir. Bu iş başta iktidar mücadelesi olmak üzere topyekün ve ciddi bir mücadeleyi gerektirmektedir. Ancak başlangıç olarak ve aciliyeti nedeniyle kamuoyunun Özge Can Yasası olarak adlandırdığı yasanın içeriği hakkında mücadeleye davet ediyoruz.”