Ataköy'de rant kazandı!

Ataköy Sahili'ndeki rant projeleri bir kez daha faaliyete geçiyor. Bakırköy Belediyesi'nin ruhsatlarını iptal ettiği, kapısına mühür vurulan inşaatlara devam edilecek. Karar İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nden geldi. İnşaat şirketlerinin "düzeltme" talebini kabul eden mahkeme ruhsatları şirketlere iade etti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, gerekli itirazları yapacaklarını söyledi.

Ataköy'de rant kazandı!

İstanbul'un son doğal koyu olarak bilinen Ataköy Sahilini yok edecek olan inşaatlar bir kez daha faaliyete geçiyor.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesinden çıkan son kararla inşaatlara devam izni çıktı.

Bölge idare Mahkemesi, daha önce inşaatların durdurulmasına hükmetmişti. İnşaatı mühürlenen şirketlerin Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul’una yaptığı itirazı inceleyen mahkeme kararını değiştirdi. Mahkeme 3 parsel için değil sadece 160. parsel için yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirtti.

Ancak mahkemenin belirttiği 160. parselde herhangi bir inşaat faaliyeti yok! Bu kararla, 174 ve 182'nci parsellerde yer alan, Ataköy sahilini tehdit eden büyük inşaatlara izin çıkmış oldu.

Kararla, Bakırköy Belediyesi'nin iptal ettiği ruhsatlar da şirketlere iade edildi.

Kararı Ulusal Kanal'a değerlendiren Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, gerekli itirazları yapacaklarını söyledi. Kerimoğlu, "Biz mahkeme kararlarını tartışmak, yorumlamak durumunda değiliz. Ancak ilk karara nasıl ki karşı taraf itiraz etti; biz de gerekli mercilerde, Bakırköy halkının talepleri doğrultusunda kamu yararına başvurularımızı yapacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr