FETÖ'cülerin ilk duraklarından biri Yunanistan oldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin ilk duraklarından biri Yunanistan oldu. Geri püskürtülen darbe kalkışmasında sonra Yunanistan'a iltica talebinde bulunan FETÖ'cülerin sayısı 995'e yükseldi.

Yunanistan'a sığınma talebinde bulunan FETÖ'cülerin sayısında son dönemlerde ciddi bir artış yaşandı.

Geri püskürtülen darbe kalkışması sonrası Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısı son 6 ayda zirveye ulaştı.

Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin İltica Ofisini kaynak gösterdiği haberinde, 15 Temmuz 2016'dan Şubat 2017'ye kadar olan 7 aylık dönemde iltica talebi sayısı 236 oldu. Bu rakam son 6 ayda ise 995'e yükseldi.

Kathimerini gazetesinin haberinde, başvurulardan bir kısmının kabul edildiği belirtildi. Ancak sığınma taleplerinin kaçına olumlu yanıt verildiğine dair bilgi verilmedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 FETÖ'cü asker de sığınma talebinde bulunmuştu. Yunanistan Yüksek Mahkemesi, Türkiye'nin darbecileri iade edin talebini reddetmişti.

Darbecilerin sığınma başvuruları İltica Ofisi tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. Yunan makamları, başvuruları sonuçlanana kadar darbecilerin gözaltında tutulmalarına karar vermişti.

ulusal.com.tr

fetö yunanistan