İstanbul askeri casusluk davasında tüm sanıklar beraat etti

Bir kumpas davası daha beraat kararıyla sonuçlandı. İstanbul Askeri Casusluk davasında yargılanan komutanlar ve TÜBİTAK görevlileri tüm suçlamalardan beraat etti. Mahkeme başkanı Selçuk Kaya kararı "bu dava casusluk değil dijital terör davasıdır" sözleriyle duyurdu. Mahkeme kumpasçılar hakkında da suç duyurusunda bulundu

İstanbul askeri casusluk davasında tüm sanıklar beraat etti

Teğmeninden albayına Türk Ordusu'nun seçkin subaylarına yönelik "casusluk ve fuhuş" iftiraları ile başlayan kumpas davası, 5 yıl 8 ayın sonunda beraatle sonuçlandı.

İstanbul Askeri Casusluk davasında görülen yeniden yargılamada mahkeme komutanlar ve TÜBİTAK görevlilerinin tüm suçlardan beraatine karar verdi. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya kararı "bana göre bu davanın adı casusluk değil, dijital terör davası olmalıdır" sözleriyle açıkladı.

İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kumpasta rol alanların da araştırılmasını istedi. Soruşturma ve yargılama aşamasında hukuka aykırı delil toplayan, temin eden ve görevlerini kötüye kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Beraat kararının gerekçesinde "hukuka aykırı delillerle yargılama yapılamayacağı" vurgulandı. Kararda, komutanlar ve TÜBİTAK görevlileri için "üzerlerine atılı suçları işlemedikleri anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Adli Tıp Raporu'nun "dava konusu dijital verilerin delil niteliği yok" raporu da karara dayanak gösterildi.

2010 yılında F tipi polis, savcı ve hakimlerin imza attığı operasyonlarla başlayan davada özel görevli mahkemede komutanlara "örgüt kurmak ve gizli belge temin etmek" suçlarından ceza verdi. 56 kişinin yargılandığı davada Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla yargılama yenilendi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

istanbul askeri casusluk davası