Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı cezaevinde ölü bulundu

Antalya'da çevreci Büyüknohutçu çiftinin cinayet zanlısı, cezaevinde intihar etti. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti Finike İlçesi'nde mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadele sırasında katledilmişti. Çiftin katil zanlısı Ali Yamuç, tutuklu olduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nde ölü bulundu

Çevreci Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı cezaevinde ölü bulundu

Antalya'nın Finike ilçesinde taş ve mermer ocaklarına karşı mücadele ederken katledilen Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı, cezaevinde intihar etti.

Çift, 9 Mayıs günü Kızılcık Yaylası'ndaki evlerinde öldürülmüştü. Aynı bölgede oturan Ali Yamuç, olayın ardından göz altına alınmış, sorgusunda da suçunu itiraf etmişti.

Katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elmalı Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. Bir süre önce de Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti. Edinilen ilk bilgilere göre Yamuç, çarşafla kendisini asarak intihar etti.

Büyüknohutçu ailesinin avukatlığını üstlenen İsmail Doğan Tunçbilek, Finike Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında intihar olayını doğruladı.

Avukat Tunçbilek; "Cinayetle ilgili henüz iddianame hazırlanmadı, önümüzdeki hafta hazırlanmasını bekliyoruz. İlk duruşmada bizim bilmediğimiz farklı konulardan bahsedeceğini düşünüyorduk ama şimdi öldüğü için açıkça olayın kapalı kısımlarıyla ilgili bilgileri maalesef öğrenemeyeceğiz. Dosyayla ilgili esas delili, unsuru kaybetmiş olduk" diye konuştu.

Savcılık ve mahkeme ifadelerinde katil zanlısı Ali Yamuç, kapatılan mermer ocağında çalışan 'Çirkin' lakaplı kişinin, cinayetler için para teklif ettiğini söylemişti. Soruşturma dosyasına bir de karısı Fatma Yamuç'un üzerinde ele geçirilen mektup girmişti.

ulusal.com.tr

antalya son dakika aysin büyüknohutçu ali yamuç çevreci çift Ali Ulvi büyüknohutçu