MHP'de yönetim karşı hamleye hazırlanıyor

MHP’de muhaliflerin olağanüstü kurultay için topladıkları imzaları Genel merkeze iletmesinin ardından, yönetim de karşı hamle yapmaya hazırlanıyor. Genel Merkez MHP Lideri Devlet Bahçeli hastanede iken imzaları tek tek masaya yatırdı ve bir rapor oluşturdu. Raporu Bahçeli’ye sunan yönetimin hangi planı devreye sokacağı ise merak konusu.

MHP'de yönetim karşı hamleye hazırlanıyor

MHP yönetimi olağanüstü kurultay için imza toplayan muhaliflere karşı harekete geçiyor.

Muhalif kanadın 15 Ocak’ta teslim ettiği 543 imzayı Genel Merkez tek tek masaya yatırdı ve bir rapor oluşturdu. Hazırlanan raporu MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sunan yönetimin atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre yönetim olağanüstü kongrenin toplanması konusunda "Siyasi Partiler Yasası ve Parti Tüzüğünde bir süre hükmü bulunmuyor” tezini işleyecek.

Genel Merkez yönetimi önce sahaya inerek partilileri ikna etmeyi çalışacak.

Parti kimliğine zarar veren ve yöneticiler hakkında hakaret edici ifadeler kullananlara tolerans gösterilecek. Bazı eski milletvekilleri, delege ve teşkilat mensupları hakkında inceleme başlatan yönetim disiplin ve ihraç sürecini de uygulamaya koyacak.

İkna edilebilen delegelerden geçmişe dönük istifalar alınabilecek. Muhalefetin topladığı 543 imzanın gerekli olan 248 imzanın altına düşürülebileceği mümkün görünmüyor. Ancak parti yönetimi psikolojik üstünlük sağlamak için imza sayısını düşürmeyi hedefliyor.

Muhalifler Şubat ayında mahkemeye gitmeyi planlıyor. Genel Merkez ise mahkeme sürecini ağırdan alacak. İmzaların gerçekliği, imzacıların delege sıfatı ve üyeliği, noter vekaletleri tartışmaya açılacak. Yerel mahkemenin kararı geç vermesi için strateji yürütülecek. Mahkemenin olağanüstü kongrenin kayyum gözetiminde yapılmasına hükmetmesi halinde karar bir üst mahkemeye temyize götürülecek. Yönetim, temyiz sürecinin 1 yıla kadar yayılmasını bekliyor.

Muhaliflere destek veren il ve ilçe başkanlarının bulunduğu teşkilatların feshedilerek kapatılmasının planları da yapılıyor.

Genel Merkez yönetiminin en büyük taktiği ise bir il kongresinin olağan takvimden önce yapılarak olağanüstü kongre talebinin düşürülmesi olacak.

ulusalkanal.com.tr

mhp