AKP'de FETÖ temizliği ertelendi, gerekçe referandum

AKP, il teşkilatlarındaki FETÖ temizliğini olası başkanlık referandumu için erteledi. İktidar partisi, Nisan 2017'de başlatmayı hedeflediği il kongrelerini, başkanlık referandumu sonrasına bıraktı. Karar, kongre sürecinde teşkilatlar içinde yaşanabilecek küskünlüklerin referandum çalışmalarını olumsuz etkileyebileceği görüşü üzerine alındı.

AKP'de FETÖ temizliği ertelendi, gerekçe referandum

FETÖ'nün Meclis'te siyasi ayağına yönelik operasyonları olası başkanlık referandumu için başlatmayan AKP, teşkilatlardaki Fethullahçı temizliğini de aynı gerekçeyle erteledi.

AKP, 2017 Ocak'ta belde teşkilatlarından başlayarak özellikle parti içindeki FETÖ'cüleri temizlemek için bir kongre takvimi oluşturmuştu. Yapılan planlamaya göre, Şubat-Mart aylarında ilçe, Nisan-Mayıs aylarında ise il kongrelerinin tamamlanması hedeflenmişti.

Ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında yapılan son Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, il kongrelerinin referandum sonrasına bırakılması eğilimi oluştu. Milliyetin haberine göre AKP, MHP ile anlaşırsa, başkanlık sistemi içeren Anayasa değişikliği teklifini Meclis'e sunacak. Meclis'te teklifin en az 330 oy alması durumunda da referanduma gidilecek.

Yıldırım'ın "Teşkilatlarımız tüm enerjilerini referandum için harcamalı" görüşünü dile getirdiği toplantıda, belde ve ilçe kongrelerinin Ocak-Şubat aylarında yapılması planlandı.

İl kongrelerinin ertelenmesi kararı, kongre sürecinde teşkilatlar içinde yaşanabilecek küskünlüklerin referandum çalışmalarını olumsuz etkileyebileceği düşüncesi üzerine alındı.

ulusalkanal.com.tr