Validebağ Korusu'nda yapılaşmaya izin

İstanbul Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu'nda, 100 metrekareyi geçmeyecek yapıların inşasına izin verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla birlikte, koruya sökülüp takılabilen kafeterya tarzı yapılar inşa edilebilecek. Karara itiraz eden Validebağ Korusu Gönüllüleri, plan değişikliğinin iptali için yargı yoluna başvurmaya hazırlanıyor.

Validebağ Korusu'nda yapılaşmaya izin

İstanbul Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden karar çıktı.

Meclisin Aralık ayı olağan toplantılarında, bir dönem "Hababam Sınıfı" filmlerinin de çekildiği Valideağ Korusu'ndaki 354 dönüm alan yapılaşmaya açlıldı.

Doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nda yapılaşmaya izin veren plan değişikliği, CHP grubunun itirazına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni değişikliğe göre, belirlenen 354 dönümlük alan günü birlik ihtiyaçları karşılayacak sosyal tesis alanları yapılabilecek. Yani bu alanlarda sökülüp montajlanabilen ve taşınabilir kafetarya benzeri işletmeler yapılacak.

İlgili raporda, Validebağ Korusu'nda bulunan 6 bin anıt ağacın korunacağı ve yapıların toplam kapsadığı alan 100 metrekareyi geçmeyeceği belirtilfi.

Validebağ Gönüllüleri, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada karara karşı mücadele edeceklerini açıkladı.

Korunun SİT alanı olduğunu dikkat çeken gönüllüler, yargı sürecinin başlayacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr