Devlet Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi 11’inci Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı

Devlet Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Bin 149 delegenin oyuyla bir kez daha Genel Başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, konuşmasında AKP'ye PKK açılımı üzerinden yüklendi. Cumhurbaşkanı için “17-25 Rumuzlu Erdoğan” diyen Bahçeli, Başbakan’a da “Saray süsü Başbakan” ve “Serok Ahmet” ifadelerini kullandı. Bahçeli, nevruz bayramının kirletildiğini belirtti, “nevruzu bölücülüğün simgesi haline getirdiler, AKP de buna destek verdi” dedi. Kurultay'a milletvekili aday adaylık başvurusu yapmayan Engin Alan'ın katılmaması dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 11’inci Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli “Nevruz ateşini yakmaya geliyor” anonsuyla salona girdi.

Partilileri selamlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümeti ve açılım sürecini eleştiren uzun bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 1 saatlik konuşmasında Bahçeli, AKP'nin PKK açılımına yüklendi. Bahçeli, Erdoğan’ın başkanlık hayalleriyle PKK’nın Türkiye’yi bölme emellerinin kesiştiğini belirtti. “4 parçalı Kürdistan Erdoğan ve Öcalan’a çözülme şartnamesi ihale edilmiştir” ifadelerini kullanan Bahçeli izleme heyetine de değindi.

MHP lideri Cumhurbaşkanının Balyoz ve Ergenekon için "aldatıldık" sözlerini ikiyüzlülük ve münafıklık olarak değerlendirdi. Bahçeli, paralelcileri AKP'nin yarattığını vurguladı.

Bahçeli Erdoğan’a “17-25 Rumuzlu” Başbakan’a da “saray süsü Başbakan” ve “Serok Ahmet” ifadelerini kullandı.

MHP Kurultayında bin 160 delege oy kullandı. Bin 149 geçerli oyun tamamını alan Bahçeli, yeniden MHP'nin Genel Başkanı seçildi.

AKP adına kongreye katılan Genel Sekreter Haluk İpek, salon tarafından yuhalandı. Kurultay'a CHP’den Haluk Koç, Vatan Partisi'nden Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe ve Semih Eryıldız katıldı.

MHP Kurultayı öncesinde, vekil olmak için başvurmayan iki kişinin adı özellikle ön plana çıkmıştı: MHP'li vekiller Sinan Ogan ve Engin Alan. İki isimden Sinan Ogan, MHP Kongresi'nde yerini alırken, gözler Engin Alan'ı aradı. Ancak Alan, vekillere ayrılan bölümde yoktu.

Haber: Çağla Akkuş

ulusalkanal.com.tr

mhp