24 Haziran'da seçim yasakları neler?

Türkiye 24 Haziran Pazar Günü sandığa gidiyor. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yasaklar olacak. Cumhurbaşkanı ve 27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde uygulanacak olan seçim günü yasaklarının ayrıntılarını haberimizde izleyelim…

Seçime sayılı günler kaldı. Seçim yasakları için de geri sayım başladı.

24 Haziran Pazar Günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalar ise sadece yemek verebilecek.

Seçim günü saat 06.00'dan 24.'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması ve tüketilmesi yasak olacak.

Yüksek seçim kurulunun kararına göre oy verme günü çay bahçeleri de kapalı olacak.

Kahvehane, kıraathane ve internet kafelerde bu yasağa tabii olacak. Oy verme süresince emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında başka hiç kimse silah taşıyamayacak.

Seçimlerin erkene alınması ile düğün tarihi 24 Haziran’a denk gelenlerin merak ettiği soru da yanıtını buldu. Buna göre çiftler düğünlerini saat 18’den sonra yapılabilecek.

Yayın organlarında saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

HABER: HASRET KAYA - KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusal.com.tr