Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Paşinyan Soros'un uşağı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan saldırıları ile ilgili sert açıklama yaptı. Paşinyan'ın Soros uşağı olduğunu vurgulayan Aliyev, Ermenistan'ın "Türkiye çatışmalarda taraf" sözlerinin de provokasyon olduğunu söyledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Türkiye, Ermenistan'la çatışmada taraf değil, Azerbaycan'a sadece moral destek sağlıyor" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Paşinyan Soros'un uşağı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü Erivan hattında yükselen tansiyonla ilgili Rus devlet kanalı Rossiya-24'e (Russiya) konuştu.

Ermenistan’ın saldırılarında Azerbaycanlı asker ve sivillerin öldürüldüğüne dikkati çeken Aliyev, "Saldırgan ülkeye kendi halkımızı ve topraklarımızı korumak için gerekli yanıtı vermek zorunda kaldık." dedi.

“Bugün Ermenistan’da Soros rejimi var. Belarus’ta başarısız olan darbe, iki yıl önce Erivan’da başarılı oldu diyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Paşinyan şahsındaki Ermenistan yöneticisi Soros’un uşağı. Bu, çok sayıda söz veren ama onları yerine getiremeyen bir kişi” ifadesini kullandı.

Ermenistan'ın Türkiye çatışmalarda taraf söyleminin provokasyon olduğunu vurgulayan Aliyev, "Türkiye, Ermenistan'la çatışmada taraf değil, Azerbaycan'a sadece moral destek sağlıyor" dedi.

Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarını işgal ederek kaba bir şekilde uluslararası hukuku çiğnediğine dikkat çeken İlham Aliyev, Karabağ'da görev yapan herhangi bir F-16 uçağının da olmadığını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ayrıca Ermenistan liderlerinin mevcut tutumları göz önüne alındığında bu yönetimle müzakere olamayacağının da altını çizdi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Ermenistan İlham Aliyev Azerbaycan Cumhurbaşkanı