Sıra TSK'daki F-tipi'nde

TSK'da örgütlenen F-tipi subayların durumu 7 saatlik Milli Güvenlik Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonunda F-tipi subayların YAŞ kararları ve Yüsek Disiplin Kurulları işletilerek TSK'dan ihraç edilmesi kararı çıktı. MGK bildirisinde de "ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik tedbirler değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

Sıra TSK'daki F-tipi'nde

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'ndan F-tipi askerler için temizlik kararı çıktı.

Cemaatin TSK'daki örgütlenmesi MGK toplantısının ana gündem maddesini oluşturdu. Toplantıda F-tipi askerlerin tasfiyesi için izlenecek yöntemler konuşuldu.

7 saat süren MGK'nın ayrıntılarını hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gaztesi manşetine taşıdı. Haberde F-tipi örgütle ilişkisi tespit edilen subayların YAŞ kararları ve Yüksek Disiplin Kurulu aracılığıyla ordudan tasfiye edileceği belirtildi.

Tasfiye için Yüksek Askeri Şura beklenmeyecek. Kuvvetlerde geçen ay bir yönetmelikle kurulan Yüksek Disiplin Kurulu ilk adımı atacak. Disiplin Yönetmeliğine göre, "gizli bilgileri açıklayan, ideolojik ve siyasi amaçlı faaliyetlere karışan ve ahlaki zayıflık gösteren kişiler Yüksek Askeri Şûra beklenmeden TSK'da ihraç edilebiliyor.

Ağustas ayı başında yapılacak olağan Yüksek Askeri Şura toplantısında da ordudan ihraçlar masaya yatırılacak

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde de "ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve bunlara yönelik olarak alınan tedbirler değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

TSK'daki F-tipi örgüte yönelik hem Genelkurmay Başkanlığı hem de Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığı kamuoyuna yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr