TTK'da hatalı toplarla yapılan işçi alımı kurası iptal edildi

ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işe alınacak 15 eski hükümlü için noter huzurunda yapılan kura çekilişi, 6 topta iki farklı numara tespit edilmesi nedeniyle iptal edildi.

TTK'da hatalı toplarla yapılan işçi alımı kurası iptal edildi

TTK'dan yapılan yazılı açıklamada, 15 kişilik işe 344 eski hükümlünün başvurduğu hatırlatıldı. Yasa gereği işe alınacak kişi sayısının 3 katı oranında 'asil' ve 'yedek' adayı belirlemek için geçen Çarşamba günü elektronik küre içinde dönen toplarla kura çekilişi yapılarak, 'meydan çevre işçiliği', 'aşçılık', 'iş makinesi operatörlüğü' kadrolarında asil ve yedek adayların belirlendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"6 kişinin işe alınacağı 'şoförlük' sanatı için 9'uncu yedek adayın belirlenmesi esnasında 'asil' aday olarak belirlenen '1' numaralı topun tekraren çıkması üzerine yapılan incelemede topun arka yüzeyinde '117' yazdığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine küre içine atılan toplam 166 topun yeniden incelenmesi sonucunda, 6 topun bir yüzeyinde farklı, diğer yüzeyinde farklı numaraların yazılı olduğu tespit edilmiştir. Toplar, kurumumuz elemanları tarafından daha önceki yıllarda her iki tarafına aynı numaralar yapıştırılmak suretiyle hazırlanmış olup, bazı topların bir tarafında farklı, diğer tarafında farklı numaraların olmasında kesinlikle herhangi bir kasıt veya art niyet olmayıp, zaman içerisinde bazı numaraların yapışkanlık özelliğini kaybedip düşmesi sonucunda hatalı topların ortaya çıktığı anlaşılmıştır."

Şoförlükten önce diğer sanatlarda yapılan kura çekilişlerinde de aynı topların kullanıldığına işaret edilen açıklamada, "Bu kuralarda da hatalı topların yer almış abileceği şüphesi nedeniyle tüm kura çekimlerinin iptal edilmesi gerektiği Zonguldak 2'nci Noteri tarafından sınav kurulu üyelerimize bildirilmiştir. Noterin aldığı karar gereği tüm sanatlardaki kura çekimleri iptal edilmiştir. Eski hükümlü işçi alımı ile ilgili yapılacak işlem hakkında bilahare kurumumuz tarafından duyuru yapılacaktır" denildi. DHA