ABD Gülen'i verecek mi?

Mahkemenin Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından gözler Amerika'ya çevrildi. New York Gazetesi, iade talebinin reddedileceği yorumunda bulundu. Ulusal Kanal yurttaşlara bu konudaki fikirlerini sordu. Genel görüş “Amerika Fethullah Gülen'i vermez” şeklinde.

Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen Türkiye'ye teslim edilecek mi?

Cemaatin medya ve Emniyet ağanına yönelik tutuklama kararlarının ardından dikkat bu soruya çevrildi?

Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması konusunda öncelikle Adalet Bakanlığı'nın İnterpol'e başvurusu gerekiyor. İnterpol Genel Setreterliği bu talebi kabul ederse, yakalama kararı 190 üye ülkeye aynı anda yollanacak. Bu durumda İnterpol'e üye olan Amerika'nın da karara uyması ve Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi beklenecek.

Ancak ABD'nin Gülen ile ilişkileri "ABD karara uyar mı" sorusunu tartışmalı hale getiriyor.

New York Times gazetesi konuyla ilgili "ABD, iade talebine büyük ihtimalle ret yanıtı verecek" değerlendirmesini yaptı. Gazete, böyle bir durumun da arası zaten bozuk olan iki ülke için yeni bir sorun yaratacağını belirtti.

Ulusal Kanal, Fethullah Gülen'in iadesi konusunu Ankara'da yurttaşlara sordu. Yurttaşlar “Amerikanın Fethullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmeyeceği” görüşünde.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen abd f tipine operasyon