"Okul müdürü festivalimizi iptal etti, öğrencileri fişledi"

İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri de okul yönetimi protesto etti. Geleneksel festivalin iptal edildiğini söyleyen öğrenciler, okul müdürünü fişleme yapmakla suçladı. AKP'nin köklü ve gözde okulara yaptığı müdür ataması huzursuzlukları arttırdı..

"Okul müdürü festivalimizi iptal etti, öğrencileri fişledi"

İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrencilerin mezuniyet törenin Müdür Hikmet Konar'a sırtlarını dönerek eylem yapmasının ardından, bir okuldan daha protesto haberi geldi.

İstanbul'un en köklü okullarından Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayımlayarak, okulda yaşananlara tepki gösterdi.

Ögrenciler bildiride, okullarına 1 yıl önce, "proje okulu" adı altında yeni bir müdür atandığını hatırlatarak yaşadıkları baskılar anlattı.

Yeni müdürün atanmasından sonra 1983’ten bu yana her yıl öğrencileri tarafından yapılan Jugendfest adlı "Gençlik Festivali" iptal edildi.

Bildiri de okul müdürü öğrencileri fişlemekle suçlandı. Açıklamada ayrıca; "158’inci mezunlarını veren okulum mezuniyetine katılmayan müdürümüz, gelenekselleşmiş konfeti gününü de bu döneme çok görmüştür" ifadelerine de yer verildi.

İstanbul Erkek Lisesi ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ndaki yandaş müdür isyanının nedeni AKP'nin "proje okul" uygulaması...2014 yılı mart ayında Kanun Hükmünde Kararname çıkaran AKP hükümeti, Türkiye'nin en köklü ve gözde okullarına müdahale etti.

Bu okullar direk Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandı. AKP istediği müdürü, istediği öğretmeni atayabildi. Sınav ile seçilerek gelen müdür ve öğretmenlerinin yerine bakan “olur”u ile yapılan atamalar yapıldı.

ulusalkanal.com.tr