Trabzonspor Avrupa biletini aldı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi biletini almayı başardı. Süper Lig’in son haftasında Antalyaspor’a konuk olan bordo mavililer, maçı 2-0 kazandı. Ligi dördüncü sırada bitiren Trabzonspor, Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Trabzonspor Avrupa biletini aldı

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi veren Trabzonspor deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaştı.

Bordo mavililer, Antalyaspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı Zeki ve Olcan’ın golleriyle 2-0 kazandı. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 53’e çıkardı ve Sivasspor’la puanını eşitledi.

Averajla Sivasspor’un önünde ligi dördüncü sırada bitiren Trabzonspor, Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Bordo mavililer, ligi dördüncü sırada bitirdiği için Avrupa Ligi’nde tek ön eleme turu oynayacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 13'üncü dakikada Zeki Yavru’nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmazken, bordo mavililer soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Trabzonspor, 51'inci dakikada Olcan Adın’ın golüyle skoru 2-0 yaptı. Kalan bölümde başka gol olmazken, Karadeniz ekibi maçı 2-0 kazandı.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, karşılaşmayı böyle değerlendirdi.

"Son 30-35 dakika temposu düşük bir karşılaşma oldu. Futbol göze hoş gelmedi. Bizim açımızdan da mümkün değildi zaten. 15 kişi ile karşılaşmaya geldik. İleriye dönük oyuncularımızı denedik"

Kırmızı-beyazlı futbolcu Seddar Karaman ise yeniden Süper Lig'e çıkabileceklerini söyledi.

"Sezon boyunca gerekli performansı sahaya yansıtamadık. Yoksa şuan farklı şeyleri konuşuyor olacaktık. Takımı düşüren biziz, çıkaracak olanda yine biziz. Gelecek sezon çok daha iyi çalışıp Antalyaspor'u yeniden süper lige çıkaracağız"

Trabzsonspor Teknik Sorumlusu Cemil Lütfi Canalioğlu ise "Mutluyuz" dedi.

"Bunu başardık. Mutluyuz. İyi oyun ve skorla buradan mutlu ayrılıyoruz. Sezonu mutlu şekilde bitirdik"

Bordo-mavili futbolcu Zeki Yavru, Soma'yı unutmadı.

"Maç hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Yastayız. Soma'daki facia acı bir olay üzgünüz. Maalesef işimizin gereği buradaydık. Ligi 4. bitirdik, sevinçliyiz. Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığı diliyorum"

ulusalkanal.com.tr