Pakistan Dışişleri'nden ABD'ye tepki

Amerika, Pakistan'a vereceüğ, 300 milyon dolarlık savunma fonunu ödemekten vazgeçti. Karara Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi'den tepki var. Kureşi, "Washington'ın vermekten vazgeçtiği parayı kendi kaynaklarımızdan harcadık. Şimdi ABD, bu parayı Koalisyon Destek Fonu'ndan geri ödemeli" dedi.

Amerika'nın Pakistan'a yapılacak terörle mücadele fonunu kesmesine, Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, ABD'nin 300 milyon dolarlık savunma fonunu ödemekten vazgeçmesine ilişkin İslamabad'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kureşi, "Washington'ın vermekten vazgeçtiği parayı kendi kaynaklarımızdan harcadık. Şimdi ABD, bu parayı Koalisyon Destek Fonu'ndan geri ödemeli" dedi.

ABD'nin vermekten vazgeçtiği paranın bir yardım parası değil, terörle mücadele parası olduğunu belirten Kureşi, konuyu 5 Eylül'de Pakistan'a gelecek ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceğini kaydetti.

Terörle mücadelenin ortaklaşa yürütülmesi gerektiğini ve Pakistan'ın üzerine düşenleri fazlasıyla yaptığını ifade eden Kureşi, "Pakistan terörle mücadele ederken birçok kurban verdi, çok paralar harcadı." diye ekledi.

Pentagon, Pakistan'ın 'terörle mücadelede yeterince başarı göstermediği' gerekçesiyle ödemeyi durdurma kararı almıştı. Söz konusu ödemenin iptali kararı, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ABD ile yapılan anlaşmaları iptal etmesinden sonra geldi.

ulusal.com.tr

abd pakistan tepki