Köylüler, tarımın tekrar baş tacı olmasını istiyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı köylerde yaşayan çiftçiler artan maliyetler nedeniyle tarlalarından uzaklaşıyor. Üretimin canlanması için hükümetten destek isteyen çiftçiler, “devletçi politikaların mahsulü verimli kılacak” dediler.

Köylüler, tarımın tekrar baş tacı olmasını istiyor

Muğla’nın Milas ilçesi masmavi denizinin yanında verimli toprakları ile de birçok ürüne ev sahipliğini yapıyor. İlçede üretim yapan çiftçiler ise artışı durdurulamayan girdi maliyetlerinden şikâyetçi.

Mahmut Akar, Milas’ta yıllardır toprağını ekip biçiyor. Fakat büyükşehir yasası sonucu köylerinin mahalle olmasıyla birlikte üretimde zorluklar çekmeye başlıyor.

Akar, girdi maliyetlerinin ürettikleri ürün üzerinden değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçinin en çok belini büken ise yem ve mazot fiyatları… Çiftçi Ahmet Sarı, yatların ucuz yakıt almasını örnek vererek çiftçiye de aynı şekilde destek olunması gerektiğini belirtti.

Çiftçi Mustafa Çelik ise yem ve gıda ithalatına dikkat çekti; “Destek verilirse yerli çiftçi Türkiye'ye yetecek ürünü karşılar” dedi.

Bölgede Zeytincilik yapan Hüseyin Semerci de tarımda devletçi politikaların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Köyde yaşayan çiftçilerden Ahmet Sarı artan maliyetler nedeniyle azotlu gübrenin yerine doğal gübre kullanımının desteklenmesi bekliyor.

Hükümete seslenen köylüler, tarımın tekrar baş tacı olması istedi.

ulusal.com.tr/ Samet Can Kocagür, Özgür Doğu Saymaz

muğla milas Tarım