IŞİD'in hedefinde neden çocuklar var?

Fransa’da çocukların terör şüphelisi olarak tutuklanmasının önü ardı kesilmiyor. Bu kez de, yine 15 yaşında bir çocuk terör saldırısı şüphelisi olarak yakalanarak, hapse atıldı.

IŞİD'in hedefinde neden çocuklar var?

Son olayla birlikte, Fransa’da terör şüphelisi olarak hapse atılan (15 yaşındaki) üçüncü çocuk oldu. Fransız Franceinfo televizyonunda yer alan habere göre, Fransa’nın Hauts-de- Seine şehrinde yakalanan terör şüphelisi çocuğun IŞİD teröristi Raşit Kassım ile iletişim halinde olmasınında şüpheleniliyor.

AFP’de yer alan habere göre ise, çocuk ile Fransa’daki saldırıları uzaktan kumanda eden terörist Raşit Kassım arasında gerçekleşen özel yazışmalar tespit edildi.

AFP, ayrıca terör şüphelisi çocuğun haziran ayından beri terör suçu şüphesiyle adli kontrol altında olduğunu belirtti. Çocuk, internet üzerinden “IŞİD propagandası” yapmakla suçlanıyordu.

Daha önce de Paris’te 15 yaşında bir çocuk, terör örgütü IŞİD’in kendisine önerdiği terör eylemini gerçekleştirebileceği şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Fransız kamuoyu, IŞİD’in bu yaş çocuk grubunu hedef almasının sebeplerini tartışıyor. Fransa kanunlarına göre, 16 yaşından küçük çocukların reşit olan bireylere kıyasla daha az cezalar alıyor ve daha ılımlı yargılanıyor. Terör örgütü IŞİD’in çocukları seçmesinin ana nedenlerinden birinin bu olduğu düşünülüyor.

S . Hülya Aksu / Fransa

ulusalkanal.com.tr

ışid çocuklar