HDP'den açıklama

PKK'ya yönelik operasyonların ardından HDP'nin İmralı heyetinden bir açıklama yapıldı. HDP heyetinin açıklamasında, tıpkı Selahattin Demirtaş gibi "çatışmasızlık konumuna dönülmesi" çağrısı yapıldı. Heyet, açılım sürecinin devam ettirilmesini istedi.

HDP'den açıklama

Artan PKK saldırıları ve operasyonlar sonucu örgütün ağır zaiyat vermesinin ardından, HDP'nin İmralı heyetinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, 7 Haziran seçim sürecinde ve seçim sonuçları nedeniyle açılım sürecinin durdurulduğu savunuldu. İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder imzalı açıklamada, "çatşmasızlık konumuna ve yeniden açılım sürecine dönme" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Bu savaş konseptinin devreden çıkması için askeri ve siyasi operasyonların durması, tarafların çatışmasızlık konumuna dönmeleri, ağırlaştırılmış tecritin kaldırılması, müzakere mekanizmalarının yeniden kurulması gerekliliğini tüm duyarlılığımızla tarihi bir sorumluluk olarak bir kez daha yineliyoruz. Türkiye ve Ortadoğu halklarının demokratik geleceğini doğrudan etkileyecek olan Çözüm Süreci’nin gerekliliklerini bir an önce yerine getirmesi hususunda AKP hükümetini uyarıyoruz." denildi.

Açıklamada, heyetin Abdullah Öcalan ile görüşmesine olanak sağlanması istendi. Ayrıca Abdullah Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesi, müzakere çalışmalarını kendi insiyatifiyle yürütebilmesi talep edildi.

ulusalkanal.com.tr