Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı

Soruşturma Fethullah Gülen'e dayandı, yakalamak için ilk adım atıldı

Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı

Soruşturma Fethullah Gülen'e dayandı, yakalamak için ilk adım atıldı. F tipi soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yurt dışında bulunan Gülen hakkında Kırmızı Bülten için İnterpole başvurulacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu sözlerle değerlendirmişti Fethullah Gülen ile ilgili soruyu... Şimdi ilk adım atıldı. Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması bir süredir gündemdeydi. Ancak somut adım atılıp atılmadığı konusunda net bir bilgi yoktu.

Cemaatin önde gelen polis ve medya yöneticilerinin tutuklanmasının ardından savcılıktan bir hamle daha geldi.

Savcı Hasan Yılmaz, F tipi örgütün lideri olarak görülen Gülen hakkında yakalama kararı talep etti. İddialar son operasyondaki ile aynıydı.

Savcının talebi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne iletildi. 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun talebi kabul etti. Suç tarihi olarak 22 Ocak 2010 gösterildi.

Fethullah Gülen hakkındaki yakalama kararına, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, cebir tehdit veya hile yoluyla kişiyi hüviyetinden yoksun bırakma, İftira yolu ile tutuklanmasına neden olma" suçları gerekçe gösterildi.

İşte Fethullah Gülen'e yöneltilen suçlamalar

1 - “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak (TCK 109/2 maddesi uyarınca 2 yıldan 7 yıla kadar hapis)”

2- “İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma (267/7 maddesi uyarınca 3 yıldan 7 yıla kadar hapis)

3- “Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme (TCK 314/1 uyarınca 10 yıldan 15 yıla kadar hapis)

fethullah gülen cemaat operasyon f-tipi kumpas paralel yapı 32 numara