Kadıköy'de sanat yıkıldı

İstanbul Kadıköy'de sanatçıların yıllardır ürettiklerini sattığı stantlar Sayıştay kararıyla yıkıldı. Ulusal Kanal'a konuşan sanatçılar, Kadıköy Belediyesi'nden sanat faaliyetlerine devam edebilecekleri yeni bir yer göstermesini istiyor.

İstanbul Kadıköy'de 6 yıldır Sanatkârlar sokağı olarak da bilinen Ali Suavi Sokağı'ndaki işletmeler Sayıştay kararıyla yıkıldı.

Sanatkâr ve zanatkârların yıllardır el emeği göz nuru eserlerini üretip sattığı stantlar hakkındaki karar Sayıştay tarafından verildi. Yılbaşından önce yapılan incelemelerde sokaktaki araç trafiği sorunu ve bazı işletmelerin amacı dışında kiralanmasının tespiti üzerine sokak üzerindeki 33 stantın kaldırılması istendi.

Sayıştay'ın kararını bölgedeki sanatçılara teblig eden Kadıköy Belediyesi ekipleri, stantların boşaltılması için esnafa yıl sonuna kadar süre vermişti. Ancak karara itiraz eden stant sahipleri yılbaşından sonra da buradaki faaliyetlerine bir süre devam etti. Şubat ayına kadar yıkım kararına direnen esnaf, 6 yıldır emek verdiği stantlarını boşaltmak zorunda kaldı.

Yıkımın mağdur ettiği sanatçılardan biri de ressam Hamiyet Uslu. Yıllardır yüzlerce tabloya imza atan Uslu, daha önce kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

HABER: BARIŞ URAL KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

istanbul kadıköy