Nar ekşisi nasıl yapılır?

Nar ekşisi, yemek ve salatalara eşsiz bir tad katıyor. Yapımı ise bir gün sürüyor. Bir haylı zahmetli olan nar eşkisi, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden tüm dünya mutfaklarına lezzet katıyor.

İçindeki daneleri tek tek boşalttılar, ardından çuvallara koyup suyunu çıkarttılar. Meşhur Oğuzeli Nar Ekşisini işte böyle yaptılar.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yemek ve salatalara lezzet katan nar ekşisi yapımına başladı.

Nar, Oğuzeli'nin sembolu. Kentte 10 bin ton nar hasat ediliyor. Bu nar hem sofralık hem de nar ekşilik olmak üzere 2 ayrılıyor.

Bereketli topraklarda yetişen narlar önce dalından toplanılıyor. Ardından kadınlar meyveyi ortadan ikiye ayırıyor.

Sopa yardımı ve büyük bir ustalıkla kabuğundan ayrılan nar taneleri, çuvallara doldurarak sert bir zemine yerleştiriliyor. Erkekler çuvalları çiğneyerek narın suyunu çıkarıyor.

Bakır kazanlara konulan nar suyu, saatler süren kaynatma işleminin ardından şişelenerek soğumaya bırakılıyor.

Yaklaşık 1 günde hazırlanan nar ekşisi, Türk ve Dünya mutfağına lezzet vermek için yerini alıyor.

ulusal.com.tr

Nar ekşisi