Toprağımızı bize bırakın

Kırklareli Vize Belediyesi Topçular Köyü'nde inşa edilmesi planlanan kömür ocağı ile ilgili istenen ÇED bilgilendirme toplantısı, vatandaşların protestosu nedeniyle yapılamadı. Topraklarını kirlenmekten korumak için pankartlarıyla gelen halk kömür ocağına hayır dedi.

Toprağımızı bize bırakın

Topçuköy köyünde özel sektör tarafından inşa edilmesi planlanan kömür ocağıyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri öncülüğünde köy kahvesinde toplantı düzenlenmek istendi. Sivil toplum kuruluşları ve köylüler, toplantı öncesinde köy girişinde ellerinde dövizlerle toplantının yapılacağı kahvehaneye kadar yürüdü. Daha sonra vatandaşlar slogan atarak toplantının yapılacağı kahvehanenin önünde toplandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin köy kahvesine girmeleri engellendi, toplantı yapılamadı. Yetkililer daha sonra toplantı yapılamadığına ilişkin tutanak düzenleyerek jandarma ekiplerinin öncülüğünde köyden ayrıldı.

Belediye Başkanımız Sedat Balkı, topraklarımızı bize bırakın diyerek, duyarlılığından dolayı yöre halkına ve destek veren herkese teşekkür etti.

Şefik Kenar

ulusalkanal.com.tr