ABD silahları, terör örgütü PKK'dan çıktı

Amerika'nın Suriye'de terör örgütü PYD'ye verdiği silahlar, Hakkari'de terör örgütü PKK'dan çıktı. Doğu ve Güneydoğu'da devam eden terör operasyonlarının Hakkari ayağında bir haftada ikinci kez LAW silahı ele geçirildi. Güvenlik güçleri bu silahların Amerika tarafından "Terör örgütü IŞİD'le mücadele" gerekçesiyle terör örgütü PYD'ye verildiğine dikkat çekti.

ABD silahları, terör örgütü PKK'dan çıktı

Amerika'nın "IŞİD'le mücadele" gerekçesiyle Suriye’de PYD'ye verdiği, omuzdan atılan anti tank silahı LAW’lar, terör örgütü PKK’dan çıktı.

Hakkari'de arazi taraması yapan güvenlik güçleri LAW lançeri ele geçirdi.

Geçen hafta Şemdinli - Derecik Yeşilova köyü Biztepe bölgesinde pusu kuran komando birlikleri bir teröristi tanksavar silahı ile birlikte etkisiz hale getirmişti. Teröristin yanındaki tanksavarın, omuzdan atılan İsveç yapımı M136 AT4 LAW silahı olduğu anlaşılmıştı.

Silahın modernize edilmiş en güçlü tanksavarlardan biri olduğunu belirten güvenlik güçleri bu silahların Amerika tarafından PYD'ye verilmiş olmasına dikkat çekti.

Güvenlik güçleri “YPG ile PKK aynı örgütler. YPG’deki silahların bir bölümünün PKK’ya geçtiğini değerlendiriyoruz. Bir haftada ikinci kez LAW ele geçirilmesi, örgütün elinde bu tehlikeli silahlardan çok sayıda olabileceği şüphesini arttırmaktadır” dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd pkk silah