Eser Görkem Paktürk yazdı: Kartal zirvede yalnız kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'in Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilmesinin ardından Beşiktaş puan cetvelinde arayı açmak için çok önemli bir maça çıktı.

Eser Görkem Paktürk yazdı: Kartal zirvede yalnız kaldı

Siyah-Beyazlılar Vodafone Arena’da Gençlerbirliği'ni konuk etti. Gençlerbirliği pozitif futbol anlayışıyla sahadaydı.

Maçın başlarında Beşiktaş kendi yarı sahasından çıkmakta zorlandı. Önde baskı yapan Gençlerbirliği futbolcuları özellikle Atiba'nın üzerinde kurduğu baskıyla Beşiktaş'ın geriden oyun kurmasını engelledi. Buna rağmen yetenekli ayaklarıyla topu rakip sahaya taşıyan Siyah-Beyazlılar ilk fırsatını uzaktan şut ile Cenk Tosun’un ayağından buldu. Cenk'in sert şutunda kaleci Hopf başarılıydı. Öne çıkan Gençlerbirliği savunmasının arkasında boşluklar arayan Beşiktaş, Cenk'in şutundan 1 dakika sonra Talisca’yla hızlı atağa çıkacaktı ki Brezilyalı genç oyuncu topu eliyle kontrol ettiği için net bir fırsat kaçmış oldu. İstediği golü bulamayan Beşiktaş Gençlerbirliği'nin ataklarına da mani olamadı.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Uğur Çiftçi'nin ceza sahası sol tarafından sert şutunda kritik bir kurtarış yapan Fabri topun yüzüne çarpması sonucu sakatlandı. Fabri bu pozisyonun ardından bir süre daha oyunda kaldı. Dakika 42'de yine hücuma çıkan Gençlerbirliği’ni Gökhan Gönül ters kademe ile engelledi. Fabri sakatlandıktan 10 dakika sonra oyuna devam edemedi. Kaleci sakatlığı haliyle uzatmalara da eklendi ilk yarıda maçın hakemi Serkan Çınar 6 dakika uzatma verdi. 45 +5’te Quaresma’nın trivela ortasında Babel yanındaki Oğuzhan’a topu hafifçe bıraktı. Oğuzhan Özyakup'ta ayağının içiyle vurduğu sert şutla Beşiktaş'ı bir sıfır öne geçirdi. Golün hemen ardından kalesinde pozisyon versede Siyah-Beyazlılar ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı bildi. İlk yarı Fabri’nin yerine oyuna giren Tolga Zengin 52. dakikada çok net fırsatı kurtardı ve maçın kaderini değiştiren kurtarışı yaptı. 53'te ve 58'de çok net fırsatları kaçıran Beşiktaş aradığı ikinci golü serbest vuruştan 61. dakikada Talisca’nın ayağından buldu. Maç 2-0’a geldikten sonra Beşiktaş oyunda da kontrolü tamamen eline aldı çok sayıda net fırsatı kaçıran Siyah-Beyazlılar 3. Golü 86. dakikada Babel ile attı. Hollandalı yıldızın 119 km hızla vurduğu şut ağlarla buluştu.

Beşiktaş Vodafone Arena’da yine vaat ettiği futbolu oynadı, taraftarlara birbirinden güzel 3 gol izletti. Gençlerbirliği de oyunu hiç çirkinleştirmeden doğru futbol oynamaya çalıştı.

Beşiktaş Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerek en yakın rakibi Başakşehir'in 5 puan önünde liderliğini pekiştirdi.

Bu maç şampiyonluk yolunda da büyük bir adım oldu.

beşiktaş spor toto süper lig Eser Görkem Paktürk