Yurtseverlere Özgürlük

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde yurtseverlere özgürlük talebi ön plana çıktı.

Yurtseverlere Özgürlük

Platform üyeleri "derhal tahliye" dediler. ADD Antalya Şubesi tarafından yeni yılda tutuklu yurtseverlere gönderilen mektuplara yanıt yazan Emekli Koramiral Lütfü Sancar'ın mektubu da okundu. Sancar'ın mektubunda güç birliği vurgusu dikkat çekti.

Her hafta cumartesi günü Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri adına bu hafta konuşan Emekli Albay Mehmet Ali Akay, Hükümetin başta olmak üzere, sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni hemen yapmasını ve suçsuz olarak tutsak edilen komutan ve aydınların derhal serbest bırakılmasını istedi. Bu süre içerisinde, tutukluların emeklilik, ayırma ve sivil ceza evlerine nakil işlemlerinin durdurulmasını da talep eden Akay, 5 yıldır tutuklu ve ağır derecede hasta olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile diğer hasta tutukluların acilen tahliye edilmesini beklediklerini ifade etti.

ADD Antalya Şubesi tarafından yeni yılda tutuklu yurtseverlerle dayanışmak amacıyla gönderilen mektuplara yanıtlar geldi. Bu mektuplardan birini kamuoyu ile paylaşan emekli Öğretmen Mediha Demirağ, Emekli Koramiral Lütfü Sancar tarafından yazılan mektubu okudu. Sancar'ın mektubunda şu satırlar dikkat çekti; "Bir araya gelerek, güç birliği yapmayan bireylerin, yeterince etkin olmadıklarını son yıllarda yaşadığımız sıkıntılarda açıkça gördük."

Kışlahan'da sloganların yankılandığı platformun eylemine İşçi Partisi ve TLB'de destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

işçi partisi Özgürlük tutuklu tlb