30 milyon avroluk şikayet

Antalya'nın Çukurbağ Yarımadası'ndaki 120 dönümlük imar vurgunu yargıya taşındı. HKP Antalya İl Başkanlığı, AKP’li belediye başkanları ile Kaş İlçe Tarım Müdürü hakkında şikayette bulundu. Selim Doğan, Cihan Kamer ve Remzi Gür, zeytin alanın 6 milyon avroya satın almış, ardından arzanin vasfı değiştiril ve değer 30 milyon avroya yükselmişti.

30 milyon avroluk şikayet

Antalya Kaş’taki 30 milyon Avro’luk "yasal zeytinlik vurgunu" yargıya taşındı. AKP’li belediye başkanları ile Kaş İlçe Tarım Müdürü görevi kötüye kullanmakla suçlandı.

Çukurbağ Yarımadası'ndaki İmar vurgunu 2007 yılına dayanıyor. Vurguna imza atan isimler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Selim Doğan, Atasay Cihan Kamer ve Remzi Gür bulunuyor.

3 isim yarımadada 120 dönüm zeytinlik alanı 6 milyon Avro'ya satın aıldı. Ardından AKP'li Büyükşehir Belediyesi Meclis'inde arazinin vasfını tarla olarak değiştirildi. Araziye bugün biçilen değer en az 30 milyon Avro.

Halkın Kurtuluş Partisi Antalya il başkanlığı yapılan vurgunu yargıya taşıdı. AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Göktaş hakkında suç duyurusu yapıldı.

ulusalkanal.com.tr