Geri dönüş başladı

Bayram trafiğine yakalanmak istemeyen tatilciler dönüş yoluna 1 gün erken çıktı. Tatilciler buna rağmen trafikten kurtulamadı. Yollarda yine uzun araç kuyrukları oluştu.

Geri dönüş başladı

Kurban bayramı tatilinin bitmesine 1 gün kala, tatilciler dönüş yoluna çıktı. Yine trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Bayramın henüz 3'üncü günü olmasına rağmen, son gün yoğunluğunu yaşamak istemeyen sürücüler yola erken çıktı. Ancak yine de trafikten kurtulamadılar. Dönüş yolu için Çanakkale güzergahını seçen tatilciler, feribot iskelelerinde üzün araç kuyrukları oluşturdu.

Ülkemizde en fazla trafik kazası bayram tatillerinde meydana geliyor. Uzmanlar bu nedenle yola çıkacakaları uyarıyor. Alacağımız küçük tedbirlerle kazaların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, "araç bakımını yaptırmadan ve uykunuzu almadan yola çıkmayın" diyor.

Bayram dönüşünde her üç saatte bir yarım saat mola verilmesi, emniyet kemerinin takılması ve hız sınırına uyulması da güvenli seyahatin olmazsa olmazları.

Bu arada, sürücüler evlerine dönerken gişelerde bir sürprizle karşılaşabilir. Bilindiği üzere, Kurban Bayramı boyunca köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı Resmi Gazete'de yayımlanarak duyurulmuştu. Fakat "teknik bir arıza" yüzünden bazı gişelerde vatandaşlardan geçiş ücreti alınıyor. Yetkililerse bayram sonrasında ücretlerin geri iade edileceğini söylüyor.

ulusalkanal.com.tr