Milli Merkez Eskişehir Kuruluş Kurultayı yapıldı

Mayıs 2013 tarihinde Eskişehir’de çalışmalara başlayan Milli Merkez Kurultay ile kurulmuş oldu. 2 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde toplanan Eskişehirliler salona sığmadı. 650 kişi olan salonda yaklaşık 750 kişi kurultayı izledi.

Milli Merkez Eskişehir Kuruluş Kurultayı yapıldı

Kurultaya Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk, İşçi Partisi Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, CHP Milletvekili Kamer Genç ve Milli Merkezin Genel Sekreteri Haluk Dural davetli olarak katıldılar. Kurultay saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Milli Merkez Eskişehir İl Temsilcisi Prof. Dr. Can Aydaykurultay açış konuşmasında Türkiye’nin kuruluş tarihinde Eskişehir’in önemini belirtti. Eskişehir’in birçok ilke imza attığını Milli Merkez ile bu ilklerin devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin önünde seçimlerden oluşan bir sınav olduğunu Türk halkının ve bu konudaki sorumluların bu sınava iyi hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Kurultayın oturum başkanlığını Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk yaptı. Sayın Cindoruk yaptığı konuşmada neden birlik olmamız gerektiğini vurguladı. Daha sonra söz alan Sayın Hasan Basri Özbey CHP, MHP ve İşçi Partisine çok büyük görev düştüğünü bu partilerin görevin önemini bilerek davranmaları gerektiğini söyledi. İşçi Partisi olarak bu göreve hazır olduklarını belirtti. Sayın Kamer Genç ise, “Türbanın TBMM’ne girmesinin laikliğe karşı bir başkaldırı olduğunu” belirtti. “Mecliste Menemen’de Kubilay’ın başını kesenler zafer gösterisi yapıyor” dedi. Sayın Haluk Dural ise, Milli Merkez’in bu durumda öneminin çok daha büyük olduğunu kısa süre içinde Türkiye’de hızla örgütlendiklerini ve bunun daha da hızlanarak artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Milli Merkez Eskişehir İl Yürütme Kurulu seçimine geçildi. Önerilen isimler Can Ayday tarafından tek tek isimleri okunarak sahneye çağrıldı. Daha sonra kurultay başkanı Sayın Cindoruk salonda bulunan kurultaya katılanlara oylama yaptırdı. Önerilen isimler oy birliği ile seçildi. Eskişehir İl Yürütme Kurulu üyeleri belirlenmiş oldu. Seçimin ardından Can Ayday teşekkür konuşması yaptı. Katılımcılara ve herkese teşekkür etti.

Kurultay sonunda tüm salon hep bir ağızdan Andımızı okudular. Andımızın ardından yine hep bir ağızdan “10. Yıl Marşı” söylendi ve kurultay oturum Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından kapanışı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Eskişehir Hüsamettin Cindoruk milli merkez