İşçiler AKP binasına yürüdü!

Trakya Cam, Otocam ve Paşabahçe işçileri Lüleburgaz Kristal iş binasında toplanarak buradan İstanbul caddesinde bulunan Akp İlçe binasına yürüdü. Burada hükümet istafa çağrıldı. İşçiler Gün gelecek devran dönecek akp halka hesap verecek. hükümet istifa sloganları attı.

İşçiler AKP binasına yürüdü!

Trakya Cam, Otocam ve Paşabahçe işçileri Lüleburgaz Kristal-İş binasında toplanarak buradan İstanbul Caddesi'nde bulunan AKP ilçe binasına yürüdü. Burada hükümet istifaya çağrıldı. İşçiler "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek!" ve "Hükümet istifa!" sloganları attı.

Kristal-İş Trakya Şube Başkan Hüseyin Selen ise şu açıklamalarda bulundu:

"5800 işçinin ve onların ailelerinin taleplerini dikkate almayan hükümet, işveren örgütlerinin taleplerini derhal yerine getirmiştir. Hükümet bu kararıyla anayasal hakkımızı çiğnemiştir. Grev ertelemenin keyfi bir mekanizma olduğu yargı kararıyla defalarca ortaya konmuştur. Nitekim 2003-2004 yıllarında ertelenen grevlerimiz için Danıştay, "yürütmeyi durdurma" ve "iptal" kararı vermiştir. Şişecam'a şunu hatırlatmak isteriz ki o fabrikalarda grevimizi ertelettiğiniz hükümet üyeleri değil, cam işçileri çalışacak. Zorbalıkla iş barışı sağlayacağınızı düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Cam işçisi hukuksuz ve gayri meşru grev erteleme kararına karşı meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır."

ulusalkanal.com.tr

AKP işçi kristal iş akp binası