Yarın son gün!

Seçime katılacak siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmesi için yarın son gün. Kesin aday listeleri ise 24 Nisan'da ilan edilecek.

Yarın son gün!

7 Haziran'daki genel seçimler için belirlenen aday listeleri yarın Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Partiler listeleri saat 17'ye kadar bildirmek zorunda. Milletvekili kesin aday listeleri ise 24 Nisan'da ilan edilecek.

YSK kararına göre, siyasi partilerin en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekiyor. 41 ilden az bölgede aday gösteren partiler seçime katılamayacak.

Eğer aynı ilin birden fazla seçim çevresi olursa her seçim çevresi için ayrı ayrı milletvekili aday listesi verilmesi gerekiyor. Aksi halde partiler o il seçim çevresinde seçime katılamıyor.

Siyasi partiler, 41 il seçim çevresinden fazla ilde milletvekili aday listesi çıkarsa bile birden fazla seçim çevresi olan illerde aday çıkaramazsa o seçim çevresinde seçime katılamayacak.

YSK takvimine göre 8 Nisan'da Yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. 15 Nisan'da milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak. 16 Nisan'a kadar da geçici aday listeleri için il seçim kuruluna itirazlar yapılabilecek.

ulusalkanal.com.tr