Gözler FED'e çevrildi

Piyasalar gözlerini bu akşam Amerikan Merkez Bankası'nın aylık toplantısı sonrası çıkacak kararlara çevirdi. Merkez Bankasının aylık 80 milyar dolarlık tahvil alım programına devam etmesi bekleniyor. Blackrock fonunun CEO'su Laurence Fink ise tahvil alımı hızlı bir şekilde düşürülmeli dedi.

Gözler FED'e çevrildi

Piyasalar bu akşam Amerikan Merkez Bankası'nın aylık toplantısı sonrası çıkacak kararları bekliyor. Merkez Bankasının aylık 80 milyar dolarlık tahvil alım programına aynen devam etmesi bekleniyor.

Piyasaları yakından ilgilendiren tahvil alım programıyla ilgili Blackrock fonunun CEO'su Laurence Fink ise farklı konuştu. 4.1 trilyon dolarlık fonun Ceosu olan Fink, tahvil alım programının birçok sektörde balona yol açtığını söyledi. Fink, bu programın bir an önce azaltılmasını önerdi. Amerikan Merkez Bankası eğer Fed Fink'i dinler, tahvil alım programı erken azaltılırsa bu durumdan Türkiye etkilenebilir.

Uzmanlar Amerikan Merkez Bankası'nın Mart 2014'ten önce tahvil alımını azaltmasının olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr

abd ekonomi FED blackrock ceo