BM'de görev değişikliği: 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır görevini devretti

Birleşmiş Milletler'in 75. Genel Kurul Başkanlığını yürüten Volkan Bozkır, görevini devretti. Bozkır, geçen sene devraldığı görevi hakkında "zor bir dönemde" görev yaptığını söyledi.

BM'de görev değişikliği: 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır görevini devretti

Önceki sene Birleşmiş Milletler'in Genel Kurul Başkanlığını devralan Volkan Bozkır bir yıllık görev süresinin ardından görevini devretti.

Bir yıllık görev süresinin ardından devir teslim töreni New York'ta yapıldı. Bozkır, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonino Guterres'in de katılımıyla görevini Maledivler Dışişler Bakanı Abdullah Shahid'e devretti.

Törenin ardından Bozkır soruları yanıtladı. "Ülkem için, milletim adına, şahsım adına büyük bir gurur duyuyorum" ifadelerini kullanan Bozkır, görevini salgın şartları altında zor bir dönemde yürüttüğünü söyledi.

Salgından dolayı Birleşmiş Milletler temsilcilerinin bir araya gelmekten çekindiklerini aktaran Bozkır, birçok toplantıyı kendisinin zorladığı bilgisini de paylaştı. 14 ülkeyi ziyaret eden Bozkır'ın döneminde 104 Genel Kurul toplantısı 15'in üzerinde yüksek düzeyli toplantı yapıldı. 325 karar tasarısı ise kabul edildi.

Görevi boyunca tüm komitelerin görevlerini tamamladığını ve gelecek döneme hiçbir şey bırakılmadığını da belirten Bozkır, "Bunu bir başarı olarak görüyorum" değerlendirmesini paylaştı.

new york Birleşmiş milletler karar Volkan Bozkır BM 75. Genel Kurul Başkanı