KPSS maratonu başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonunun ilk iki oturumu yapıldı. Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen sınavda yaklaşık 1 milyon aday ter döktü.

KPSS maratonu başladı

Yaklaşık 1 milyon adayın ter dökeceği 2015 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın ilk iki oturumu yapıldı. KPSS sabah oturumu 09.30’da başladı.

Adaylar erken saatlerde aileleriyle sınav yerlerine geldi. Adayların girişlerde üstleri arandı, bozuk para, anahtar gibi metal ve diğer eşyalar içeri alınmadı.

Geç kalan bazı adaylar koşmak zorunda kaldı. Sınav saati başladığında içeride adaylar, dışarıda da aileler heyecanla beklemeye başladı.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen sınavda, genel kültür ve genel yetenek testleri yer aldı. 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılan sınavın süresi 120 dakikaydı. Adaylar bu süre boyunca soruları yanıtlamak için ter döktü. İlk oturumu bitiren adaylar saat 14.00'de ikinci oturuma geçti.

KPSS, 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Tüm adayların, cumartesi sabah oturumuna girmesi ve genel yetenek, genel kültür testlerini cevaplaması gerekiyor. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, sınavın cumartesi öğleden sonraki oturumuna ve alanlarına bağlı olarak da 12 Temmuz'da yapılacak, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine de katılacak.