Türkiye'den ABD'ye sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika’ya rest çekti, Gülen'in iade edilmediği takdirde Türkiye ile ABD ilişkilerinin bozulabileceği mesajını verdi. Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post’a röportaj veren Çavuşoğlu “Toplumumuzda Amerikan karşıtı bir kesim var. ABD harekete geçmezse bu durumun ilişkileri etkilemesi kaçınılmazdır” dedi.

Türkiye'den ABD'ye sert tepki

Türkiye Fethullahçı darbe girişimini tertipleyen Washington’a rest çekti, terör örgütü lideri Gülen’in iade edilmediği takdirde ilişkilerin bozulacağı mesajını verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Washington Post’un sorularını yanıtladı.

Toplumda Amerikan karşıtı bir kesim olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Amerika’nın Gülen’in iadesi konusunda harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "ABD’nin Türkiye’ye Irak savaşından sonra desteği giderek azaldı. Biz elimizden geleni yaptık. Toplumumuzda Amerikan karşıtı bir kesim var. Yani bu bir tehdit değil ama eğer ABD harekete geçmezse bu durumun ilişkileri etkilemesi kaçınılmazdır" dedi.

Çavuşoğlu Gülen’in iadesiyle ilgili kanıt talep eden ABD’ye “Onlar da zaten bu işin arkasında Gülen’in olduğunu gayet iyi biliyorlar” yanıtını verdi. Çavuşoğlu, "ABD 11 Eylül döneminde Taliban’dan Usame Bin Ladin’i isterken herhangi yasal kanıt sunmadı. ABD’nin kanıta ihtiyacı yok ama biz yine de önlem olarak sunacağız" ifadesini kullandı

ulusalkanal.com.tr