BMGK'nın geçici üyeleri seçildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yapılan oylamayla beş yeni geçici üyesini seçti. Belçika, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Endonezya ve Güney Afrika'nın üyelik görevi 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayacak ve iki yıl sürecek.

BM Güvenlik Konseyi’ne beş yeni geçici üye seçildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde bugün yapılan oylamayla, Belçika, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Endonezya ve Güney Afrika, konseyin beş yeni geçici üyesi seçildi.

Oylamada en büyük rekabet Asya-Pasifik ülkeleri grubundan Endonezya ve Maldiv Adaları arasında yaşandı, ancak oylamayı Endonezya 46’ya karşı 144’le kazandı.

'Batı Avrupa ve Diğerleri' grubundan aday olan İsrail, partner ülkelerle yürüttüğü temaslar sonucunda 4 Mayıs’ta adaylıktan çekildi. İsrail’in adaylığını ertelediği açıklamasının ardından bu gruptan Belçika ve Almanya geçici üyeliğe layık görüldü.

Beş ülkenin BM Güvenlik Konseyi’ndeki geçici üyelik görevi 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayacak ve iki yıl sürecek. Toplam 15 üye ülkenin bulunduğu BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Fransa'dan oluşuyor.

ulusal.com.tr

BMGK