Yağışlar hangi güne kadar sürecek?

Sağanak yağış yurdun bir çok yerinde etkili oldu. Sakarya, Zonguldak, Bursa'da ev ve iş yerlerini su bastı... Yollardaki su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Meteoroloji yağışlı havanın cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini duyururken, Marmara'da şiddetli fırtına nedeniyle İDO'nun tüm hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Yağışlar hangi güne kadar sürecek?

Marmara'da etkili olan sağanak yağış yurdun bir çok yerinde de etkisini gösterdi

Sakarya'da etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda evi su bastı, Sapanca-Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı.

İzmit kent merkezinde düz alanlardaki bazı ev ve işlerlerini su bastı, bazı semtlerde ise trafo arızaları nedeniyle uzun süre elektrik kesintileri yaşandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekipler tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı.

Zonguldak'ta da yarım saat süren sağanak yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bazı noktalarda rögar kapaklarının tıkanması sonucu Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Belediye ekipleri rögar kapaklarını açmak için temizlik çalışması yaparken, trafik ekipleri de suyla kaplı yollarda sürücüleri yönlendirdi.

Marmara Bölgesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Bursa'nın Gemlik ilçesi'nde bir çok ev ve işyeri ile okulların zemin katları sular altında kaldı. Mahsur kalan kişiler AKUT ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Bursa'ya son 24 saat içersinde metrekareye 65 kilo yağışın düştüğü belirtilirken, Meteoroloji yağışlı havanın önümüzdeki cumartesi gününe kadar aralıklarla beklendiğini duyurdu.

Marmara'da şiidetli fırtına nedeniyle İDO seferleri iptal edildi. Tüm hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacak.

ulusalkanal.com.tr

meteoroloji sağanak yağış ido Yağmurlar