Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan açıklama

Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bugüne kadar emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine, bütün illerimizde, ilçelerimizde, katılmıştır.

Dün, emniyetin kayıtlarına göre İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde, diğer illerdeki toplantılarla da yaklaşık 10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, bayrağına, milli birliğine sahip çıkmış, demokrasiyi benimsediğini bir kere daha dosta, düşmana göstermiştir.

Bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen'i orada saklamak, korumak, kollamak konusunda ciddi tereddütler geçirmeye başladıklarını zannediyorum. 79 milyon büyük bir kararlılıkla, İstanbul'daki büyük kalabalıkla ve eş zamanlı olarak 10 milyona yakın kişinin katıldığı büyük mitinglerle bu terör örgütüne ve terör örgütünün elebaşı Pensilvanya'daki kişiye insanlar bu kadar açık bir şekilde tavırlarını, karşı oluşlarını ortaya koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını yeniden gözden geçireceğinden hiç şüphemiz yoktur.

MEMUR İZNİ AÇIKLAMASI

Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir.

KURBAN BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI

Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kuruluna gelmedi.

ALMANYA'NIN TÜRKİYE İLE İLGİLİ SÖZLERİ

(Almanya'nın Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl AB üyesi olamacağını söylemesi) AB, kendi içerisinde çok ciddi çelişkileri yaşadığı için AB siyasetçilerinden bu tür görüşler kamuoyuyla paylaşılıyor. İngiltere'nin eski başbakanı Türkiye 3 bin yılında bile AB'ye giremez gibi sözler söylüyor. Biz de "Siz 3 bin yılını bırakın AB ne olacak" demiştik. Dolayısıyla AB kendi yapısal sorunlarını aşamamış bir kimlik içerisinde.

FİRARİ ASKER SAYISI

186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır.

BUGÜN ÇOK KONUŞULAN FETÖ'CÜ ASKERLERİN KANDİL'E KAÇTIĞI İDDİASI

Kaçakların, Kuzey Irak'ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir.

FETÖ'NÜN 14 AĞUSTOS TEHDİDİ

Bu darbeyi yapanlar, bilinen kısmı. Bunun altında görülmeyen büyük bir kısım olduğunu zannediyoruz. Bunların kenara çekilmelerini düşünmek saflık olur. Bir daha Türkiye'de askeri darbeyle yönetime el koymaları mümkün değil. Hele hele bu yapısal değişiklikleri yapalım, kimse darbe yapmayı aklının ucundan geçiremeyecek. Ancak bu örgüt Türkiye'ye zarar vermek için hareket etmeye devam edecek. Ne yapabilirler, nasıl hareket ederler takip ediliyor. Bütün istihbaratlar takip ediliyor. Uyanık olacağız, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepsini önleyecek çalışmalar devam ediyor, bunlara fırsat verilmeyecek.

ulusalkanal.com.tr