Diyarbakır'da gerginlik sürüyor: 1 kişi daha vuruldu

Diyarbakır'da İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinden sonra kentte gerginlik devam ediyor. Gece saat 01. 30 sıralarında bir kişi daha vuruldu. 30 yaşındaki Fesih Çınar ensesine aldığı kurşunla ağır yaralandı. Silah seslerinin yankılandığı kentte bazı işyerleri de tarandı.

Diyarbakır'da gerginlik sürüyor: 1 kişi daha vuruldu

Diyarbakır sokakları silah sesleriyle yankılanıyor. Dün akşam başlayan olaylar sabah saatlerine kadar devam etti. 30 yaşındaki Fesih Çınar adlı yurttaş ensesine aldığı kurşunla ağır yaralandı.

Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın vurulmasından sonra kent karıştı. Eli silahlı bazı gruplar arasında çatışma çıktı. 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Olayın yankıları sürerken 1 yurttaşın daha vurulduğu haberi geldi. Gece saat 01.00'de Fesih Çınar adlı yurttaş ensesinden vuruldu. 30 yaşındaki Çınar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Fesih Çınar'ın durumun kritik olduğu öğrenildi.

Olaylarla ilgili Diyarbakır Valiliği'den açıklama geldi. Açıklamada gözaltı sayısının 17 yükseldiği kaydedildi. Ayrıca 27 adrese yapılan aramada 9 adet av tüfeği, 4 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 1 adet Uzi marka otomatik silah ele geçirildiği duyuruldu.

Dünkü çatışmada vurulan Bayram Dağtan, Bayram Özelçi ve Emin Ensen ise toprağa verildi. Törene çok sayıda HDP ve DBP'li yöneticiler katıldı.

Hareketli saatlerin yaşandığı kentte polis, Eşit Özgür Yurttaş Derneği’nin birçok bürosuna baskın düzenledi. Eşzamanlı yapılan baskınlarda, yönetici, üye ve delege listelerine el konuldu.

Huzurevleri semtinde yaklaşık 10 dükkan silahla tarandı. 1 alışveriş merkezi, yoğun ateş sonucu alev aldı.

İlde gece bazı evlerin kapısına çarpı işareti atılarak, birer mermi bırakıldığı da iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır gerginlik sürüyor