TBMM Dış İlişkiler Komisyonu dev projeyi onayladı!

Ankara ile Brüksel arasında gerilim tırmanırken Türkiye ile Rusya arasında ilişkilere ivme kazandıracak önemli gelişmeler yaşanıyor. Rusya'yla yapılan Türk Akımı Projesi Anlaşması Meclis Dışişleri Komisyonu'nda onaylandı. Komisyonda, iki ülke arasında adli işbirliği ve suçluların iadesi anlaşmalarını düzenleyen tasarılar da kabul edildi

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu dev projeyi onayladı!

Türkiye'nin teröre destek veren Avrupa Birliği ile ilişkileri gerilirken, Ankara ile Moskova hattında ilişkilerin gelişmesi için önemli adımlar atılıyor.

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda Rusya'daki doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı Projesine ilişkin imzalanan anlaşma onaylandı.

Komisyonda, Türkiye ile Rusya arasında yapılan Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşmasını düzenleyen tasarı da kabul edildi.

Kabul edilen tasarılar arasında Türkiye'de bulunan Rus Defin Yerleri ile Rusya'da Bulunan Türk Defin Yerleri Hakkında Anlaşma tasarısı da yer aldı.

Komisyondan geçen tasarılar Meclis Genel Kurulu'na gönderilecek.

Tasarıların Başbakan Binali Yıldırım'ın 6-7 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi yasalaşması planlanıyor. Bunun için de Genel Kurul'un gündeminde ve çalışma takviminde değişiklik yapıldı. Gerek duyulduğu takdirde Genel Kurul Cuma günü de mesai yapacak.

ulusalkanal.com.tr

türk akımı projesi TBMM Dış İlişkiler Komisyonu